Region

Uhapšen muškarac koji je počinio 43 razbojništva u Zagrebu: Pištoljem igračkom ukrao skoro 25.000 evra

Komentari

Autor: Tanjug

26/07/2023

-

08:14

Uhapšen muškarac koji je počinio 43 razbojništva u Zagrebu: Pištoljem igračkom ukrao skoro 25.000 evra
Uhapšen muškarac koji je počinio 43 razbojništva u Zagrebu: Pištoljem igračkom ukrao skoro 25.000 evra - Copyright Tanjug/Foto HINA/Mario Strmotić

veličina teksta

Aa Aa

Sudija zagrebačkog Županijskog suda odredio je jednomesečni pritvor muškarcu (42) koji je osumnjičen da je na području Zagreba, od maja 2021. do 21. jula 2023, koristeći pištolj igračku, počinio 43 razbojništva i ukrao gotovo 25.000 evra, saopšteno je iz Državnog tužilaštva (DORH). 

U saopštenju se precizira da je istražni sudija, na predlog zagrebačkog Opštinskog krivičnog državnog tužilaštva, odredio pritvor 42-godišnjaku zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela. Tužilaštvo sumnjiči 42-godišnjaka da je u 43 navrata počinio razbojništva u raznim trgovačkim društvima, na benzinskim pumpama i u domovima zdravlja, prenosi Index. 

Pritom je, kako se ističe, pretio zaposlenima metalnim pištoljem igračkom te uzimao i u svoju korist zadržavao različite novčane iznose.Zagrebačka policija je prošlog petka uhapsila 42-godišnjaka, nakon što je opljačkao apoteku u Rapskoj ulici. 

Policija je dodala da je razbojnik pljačkao trgovine, apoteke, pošte, kioske i pumpe maskiran zimi kapom, a leti kačketom. Policija je saopštila da je reč o pištolju igrački, što zaposleni u trenutku pljačke nisu mogli da uoče zbog stresne i opasne situacije po njih, kao i da je ukupna materijalna šteta procenjena na 24.886 evra.


 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa