Region

Demokrate dale saglasnost da Milatović poveri mandat Milojku Spajiću

Komentari

Autor: Tanjug

01/08/2023

-

11:41

Demokrate dale saglasnost da Milatović poveri mandat Milojku Spajiću
Demokrate dale saglasnost da Milatović poveri mandat Milojku Spajiću - Copyright Printskrin/Tanjug video

veličina teksta

Aa Aa

Demokratska Crna Gora dala je saglasnost predsedniku Jakovu Milatoviću da poveri mandat za sastav nove vlade lideru PES Milojku Spajiću i očekuje da će on u narednom periodu naći zajednički jezik sa drugim koalicionim partnerima, izjavio je danas lider Demokrata Aleksa Bečić.

Bečić je to rekao nakon konsultacija sa predsednikom Milatovićem o izboru mandatara za sastav nove 44. Vlade Crne Gore.

Bečić je rekao da je sa Milatovićem imao sadržajan razgovor na kojem su iskazali očekivanja da u što skorijem roku Crna Gora dobije novu zakonodavnu izvršnu vlast.

"Istakli smo da Crnoj Gori ne treba ni ekspertska ni manjinska vlada već je potrebna politička vlada koja će imati podršku većine poslanika u parlamentu. Jasno je da je dobro je i bolje da je ta podrška veća ali da je najvažnije da Crna Gora izađe iz VD stanja i da dobije novu vladu", rekao je Bečić novinarima.

Komentarišući navode da u pregovorima može biti tačka spoticanja mesto predsednika parlamenta, Bečić je kazao da Demokrate nikad nisu nikoga ucenjivale i da su samo dogovarale i prihvatile ponudu koju im je uputio Spajić.

"Demokrate nikad nisu trgovale, niti su ikada bilo koga ucenjivale. Demokrate su uvek razgovarale, dogovarale i prihvatale ponudu koju nam je uputio kandidat za mandatara za sastav nove vlade", naveo je lider Demokrata.

Na pitanje šta je tačno ponuđeno Demokratskoj Crnoj Gori, Bečić je kazao da će to saopštiti mandatar koji vodi proces onda kada bude smatrao da je zaokružio proces i da može da izađe sa finalnim rešenjima u odnosu na sve potencijalne koalicione partnere.

"Ne želim da govorim u nečije ime, da odmažem u bilo kom procesu. Između nas nema otvorenih pitanja i mi imamo dogovor među nama, zbog toga i na bazi demokratskih principa jer su osvojili najviše mandata na izborima, dali smo saglasnost da predsednik države poveri mandat za sastav nove vlade Spajiću", naveo je Bečić, preneo je portal RTCG.

Nakon konsultacija Milatovića sa Demokratama sledi sastanak predsednika sa Bošnjačkom strankom i Demokratskom narodnom partijom.

Milatović je juče o mandataru razgovarao sa liderom PES-a Milojkom Spajićem, liderom DPS-a Danijelom Živkovićem i liderom Nove srpske demokratije Andrijom Mandićem.

Nakon jučerašnjih konsultacija sa Milatovićem, lider PES Spajić je izjavio da misli da je uspeo da uveri predsednika Crne Gore da imaju većinu za formiranje 44. Vlade Crne Gore.

Kada predsednik Milatović dodeli mandat za sastav nove vlade, počinje da teče rok od 30 dana za njeno formiranje.

 

Komentari (0)

Evropa