Region

Hrvatski ministar Banožić povukao zahtev za izbor za vanrednog profesora

Komentari

Autor: Tanjug, Euronews Srbija

01/08/2023

-

22:48

Hrvatski ministar Banožić povukao zahtev za izbor za vanrednog profesora
Hrvatski ministar Banožić povukao zahtev za izbor za vanrednog profesora - Copyright Tanjug/Foto HINA/Damir Seničar

veličina teksta

Aa Aa

Hrvatski ministar obrane Mario Banožić danas je objavio da je doneo odluku o povlačenju svog zahteva za izbor vanrednog profesora, nakon što su se u javnosti čule kritike na njegov naučni rad, kao i na njegov priručnik "E-marketing".

"To činim pre svega iz iskrene želje da poštedim daljeg medijskog, javnog i političkog pritiska Ekonomski fakultet u Osijeku, njegove zaposlene, članove veća kao i imenovane članove poverenišva za sprovorđenje postupka mog izbora”, objavio je Banožić na Fejsbuku.

Akademski rad ministra odbrane postao je tema medija nakon što je na Ekonomskom fakultetu u Osijeku pokrenuo postupak izbora u naučno-nastavno zvanje naslovnog izvanrednog profesora, prenela je Hina.

Objavljen je i sadržaj Banožićevog priručnika "E-marketing" u kojem je on izneo definicije interneta, ali i elektronske pošte, za koju je, pored ostalog ustvrdio da je "brza, jednostavna, ali i jeftinija komunikacija u odnosu na običnu poštu".

Takođe, zbog dužine rada osporeno je i to da li je u pitanju priručnik ili tek skripta, a mnogi su primetili da je kao glavne društvene mreže naveo i neke koje se godinama ne koriste ili su apsolutno izgubile na popularnosti poput Snepčeta.

Sadržaj priručnika od tada je na meti kritika u medijima, kojima se javio i digitalni specijalista Miroslav Varga i optužio ministra da je plagirao njegove prezentacije koje je održao na Ekonomskom fakultetu u Osijeku.

Banožić je u današnjoj objavi poručio da je "malo reći da je šokiran količinom negativnosti koje su se slile na račun njegovog akademskog i naučnog rada kojim se bavi gotovo 15 godina".
Takođe je istakao da ga šokiraju i pokušaji da se prikaže nestručnim, nečasnim i da radi na štetu studenata. 

"Ispunjavam tražene uslove koje treba da ispuni svaki vanredni profesor, a odustati od akademske karijere neću, već ću ovaj delić ostaviti po strani dok obavljam dužnost ministra i člana Vlade", poručio je Banožić.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa