Region

Vlada Nemačke obustavila četiri infrastrukturna projekta u Republici Srpskoj

Komentari

Autor: Fonet

09/08/2023

-

22:04

Vlada Nemačke obustavila četiri infrastrukturna projekta u Republici Srpskoj
Vlada Nemačke obustavila četiri infrastrukturna projekta u Republici Srpskoj - Copyright Tanjug/SRNA/Borislav Zdrinja, www.narodnaskupstinars.net

veličina teksta

Aa Aa

Vlada Nemačke odlučila je da obustavi četiri infrastrukturna projekta u Republici Srpskoj, zbog nastavka "secesionističke politike tog entiteta i njegovog predsednika Milorada Dodika", saopštila je danas Ambasada Nemačke u Bosni i Hercegovini.

"Nemačka savezna vlada odlučila je da dopusti da isteknu četiri infrastrukturna projekta, u vrednosti od 105 miliona evra, i da se na taj način sukcesivno okončaju", kaže se u saopštenju, na koje se poziva Radio Sloboodna Evropa.

Među projektima od kojih je odustala nemačka vlada je i izgradnja vetroelektrane "Hrgud" u Berkovićima, opštini u entitetu RS.

Vrednost projekta je oko 64,28 miliona evra, od čega je Nemačka razvojna banka (KfW) osigurala 60 miliona evra, a ostatak bi finanairala Elektroprivreda RS.

Nemačka se povlači i iz projekta obnove hidroelektrane kod Trebinja, na jugu Hercegovine, kao i projekta zbrinjavanja otpadnih voda u Gradišci, na severu Bosne.

Kako navodi Ambasada, o odluci nemačke vlade obavešteni su Ministarstvo instranih poslova BiH i projektni partneri. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa