Region

Slovenačka policija pod nadzorom u slučaju istrage seksualnog uzmemiravanja

Komentari

Autor: Tanjug

20/08/2023

-

19:39

Slovenačka policija pod nadzorom u slučaju istrage seksualnog uzmemiravanja
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Ministar unutrašnjih poslova Slovenije Boštjan Poklukar naložio je inspekciju postupanja policije povodom nedavno prijavljenih navoda o seksualnom uznemiravanju direktora jedne osnovne škole u ​​Gorenjskoj. 

Cilj inspekcije je da se proveri da li je policija postupila zakonito i profesionalno u otkrivanju relevantnih činjenica u istrazi zločina protiv seksualnog integriteta, saopštilo je to ministarstvo. 

Slovenački mediji su objavili da je direktor škole, koji je u međuvremenu podneo ostavku, godinama maltretirao maloletne osobe, uključujući i period kada je bio trener reprezentacije u skijaškom trčanju 1990-ih, prenosi slovenačka agencija STA.

„Policija mora biti posebno marljiva kada su žrtve maloletne osobe ili pripadnici drugih ranjivih grupa. Od njih se očekuje brza i efikasna istraga“, saopštilo je ministarstvo. 

Slovenački list Dnevnik je ove nedelje preneo da je duga istorija seksualnog uznemiravanja izašla na videlo kada je direktor osnovne škole seksualno napao ćerku svoje supruge, koja ga je potom prijavila policiji. 

POP TV je naknadno javila da je muškarac priveden i da je dobio zabranu prilaska, ali policija nije proširila istragu niti ispitala druge potencijalne žrtve i svedoke. 

Direktor je dao ostavku kada je slučaj dospeo u javnosti. U školi tvrde da nije bilo zlostavljanja u školskim prostorijama.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa