Region

Hrvatsko tužilaštvo se žali što 85-godišnji pedofil nije zadržan u istražnom zatvoru

Komentari

Autor: Tanjug

28/08/2023

-

23:23

Hrvatsko tužilaštvo se žali što 85-godišnji pedofil nije zadržan u istražnom zatvoru
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Opštinsko državno tužilaštvo u Rijeci podnelo je danas žalbu na odluku istražnog sudije Županijskog suda da se osumnjičenom 85-godišnjem pedofilu izrekne samo mera opreza, umesto istražnog zatvora, kao što je to zatražilo tužilaštvo.

Protiv osumnjičenog je podneta krivična prijava zbog polne zloupotrebe deteta mlađeg od 15 godina. Županijski sud u Rijeci nije mu odredio istražni zatvor nego mere opreza, u smislu da mu je zabranjen dolazak do određenog mesta ili područja, ima obavezu redovnog javljanja službenim osobama, zabranu približavanja i kontakta sa žrtvom i svedocima.

Opštinsko državno tužilaštvo (ODO) na to je podnelo žalbu jer smatra da se samo istražnim zatvorom može otkloniti opasnost od uticanja na žrtvu i svedoke, kao i opasnost od ponavljanja kažnjivog đela.

Odbor za porodicu, mlade i sport upozorio je u petak kako ovo nije prvi put da pravosuđe neprimereno blago reaguje na krivična dela protiv polne slobode na štetu maloletnika.

Osumnjičenom 85-godišnjaku određene su samo mere opreza, zbog njegove starosti i zdravstvenog stanja, naveli su u sudu.

On se tereti da je počinio krivično delo 16. avgusta na području Primorsko-goranske županije, na štetu deteta mlađeg od 15 godina.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa