Region

Pronađeni mladi rukometaši Burundija koji su "nestali" u Rijeci

Komentari

Autor: Index.hr

01/09/2023

-

19:25

Pronađeni mladi rukometaši Burundija koji su "nestali" u Rijeci
Pronađeni mladi rukometaši Burundija koji su "nestali" u Rijeci - Copyright nestali.gov.hr

veličina teksta

Aa Aa

Dvojica nestalih članova kadetske rukometne reprezentacie Burundija, koji su početkom avgusta nestali u Riejci tokom održavanja Svetskog kadetskog prvenstva u rukometu, pronađena su u Begliji, u Burudiji, gde su zatražili azil, saopštila je Uprava hrvatske policije. U ovom trenutku se utvrđuje idenditet ostalih, piše Index.hr.

Podsetimo, desetoro maloletnika iz Burundija, rođenih 2006. godine, doputovalo je u Rijeku na Svetsko kadetsko prvenstvo u rukometu. Pred meč sa Bahreinom deset mladih rukometaša Burundija nestalo je 9. avgusta iz Univerzitetskog kampusa u Rijeci, gde su boravili. Na telefonske pozive nisu odgovarali, njihov nestanak je prijavljen policiji, pa su preduzete mere i radnje na njihovom pronalasku.

Pronađeni su u Belgiji

Kao rezultat ovih policijskih aktivnosti, Uprava za granicu dobila je obaveštenje od belgijske migracione službe da je deset državljana Burundija, maloletnika bez pratnje u Belgiji, zatražilo azil.

Nakon što je utvrđeno da su dvojica od njih nestali rukometaši, nastavlja se intenzivna saradnja sa migracionom službom Belgije u cilju utvrđivanja identiteta ostalih iz te grupe, s obzirom na to da postoji vidljiva koincidencija i postoji velika mogućnost da su i ostalih osam državljana Burundija, upravo oni igrači koji su samovoljno i ilegalno napustili Hrvatsku.

U Rijeci, Opatiji, Varaždinu i Koprivnici od 2. do 13. avgusta odigrano je Svetsko kadetsko prvenstvo u rukometu. Učestvovale su 32 reprezentacije.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa