Region

Helikopter MUP-a Republike Srpske prinudno sleteo u Zalužane, nema povređenih

Komentari

Autor: Tanjug

05/09/2023

-

18:05

Helikopter MUP-a Republike Srpske prinudno sleteo u Zalužane, nema povređenih
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Helikopter SAJ-a Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske bezbedno je danas prinudno sleteo u Zalužane, nakon što je na njemu prilikom leta aktiviran protivpožarni sistem.

Iz Policijske uprave Banjaluka je saopšteno da je odgovorno lice u SAЈ-u prijavilo u 10.30 časova da je helikopter sleteo posle aktiviranja protivpožarnog sistema.

Navodi se i da su pripadnici Helikopterske jedinice SAЈ-a, postupajući po planu rada izvodili letačku obuku radi uvežbavanja postupaka u vanrednim situacijama.

"Prilikom uvežbavanja radnji i postupaka pri simulaciji otkaza oba motora, došlo je do signalizacije požara u odeljku desnog motora. U skladu sa definisanim procedurama posada je aktivirala protivpožarni sistem desnog motora, te pristupila prinudnom sletanju na letilištu Zalužani", navodi se u saopštenju.

Iz Policijske uprave Banjaluka naveli su da su po prijavi postupili inspektori za zaštitu od požara koji su na licu mesta izvršili uviđaj i utvrdili da na helikopteru nema tragova vatre, odnosno da nije bilo paljevine, prenela je RTRS.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa