Region

Lekić: Licemerno je odbacivati koaliciju ZBCG kao neki sumnjivi element

Komentari

Autor: Tanjug

06/09/2023

-

13:36

Lekić: Licemerno je odbacivati koaliciju ZBCG kao neki sumnjivi element
Miodrag Lekić - Copyright EPA/BORIS PEJOVIC

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Demosa Miodrag Lekić ocenio je jako licemernim odbacivati koaliciju “Za budućnost Crne Gore” kao neki sumnjiivi element, kada je reč o formiranju nove Vlade Crne Gore.

"Još nije argumentovao o čemu se radi, ne znam zašto ih držati na distanci. Igraju se neke igre očigledno, čiju pozadinu treba saznati", izjavio je Lekić i poručio da sastavljanje nove Vlade nije jelovnik, pa da se pogleda sve što se nudi.Ističe da mora postojati pluralizam.

"Sad sledi zatišje, a velika je odgovornost na delu i veliki ulog. Evo već desetak dana se ne dešava ništa", poručio je Lekić.

Govoreći o stranim ambasadama u Crnoj Gori i njihovim uticajima tokom aktuelne političke situacije, Lekić je kazao da je Crna Gora jako pala u svom dostojanstvu.

"Američka ambasada ne može sastavljati Vladu", kazao je on.

Na pitanje da li oseća odgovornost što se poslednje tri godine nije urađeno više na polju kontinuiteta nepočinstava bivšeg režima, Lekić je odgovorio potvrdno.

“Ja sam jedan od retkih koji je saopštavao da se oseća odgovornim. To me je jako optrerećivalo. Kao građanin i kao neko ko učestvuje u javnom životu smatram da ovi koji vuku konce će morati da se zamisle kad-tad”, dodao je Lekić.

Prema njegovim riječima, brojni građani Crne Gore su razočarani učinkom nove vlasti.

"Ili će se vlast konstituisati na pravi način, ili će omogućiti restauraciju snaga koje su nanele mnogo toga lošeg ovoj zemlji", zaključio je Lekić, preneo je podgorički portal Borba.

 

Komentari (0)

Evropa