Region

Mandić: Treba zajedno da pitamo PES da li su sa nama, ili sa DPS-om

Komentari

Autor: Tanjug

13/09/2023

-

13:12

Mandić: Treba zajedno da pitamo PES da li su sa nama, ili sa DPS-om
Mandić: Treba zajedno da pitamo PES da li su sa nama, ili sa DPS-om - Copyright AP/Darko Vojinović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera koalicije Za budućnost Crne Gore (ZBCG) Andrija Mandić izjavio je danas da izjava zvaničnika SAD Gabrijela Eskobara, da "u Vladu ne treba uvoditi antizapadnu stranku", zvuči kao da je pisao "neko iz Podgorice ko priželjkuje da se DPS vrati na vlast u Crnoj Gori".

Gostujući u emisiji Link Radija Crna Gora, Mandić je ukazao i da je u pitanju neobaveštenost, jer ZBCG je koalicija, a ne stranka.

"Mi u našim programima, imamo opredeljenja da Crna Gora bude deo EU. Mi nismo antizapadna stranka. Mi smo i prihvatili principe mandatara. Rekli smo i da stavljamo moratorijum na pitanje članstva u NATO", kazao je Mandić.

Istakao je da se koalicija ZBCG samo bori za prava Srba, i da su autentični srpski predstavnici.

"Imate Bošnjake u Demokratskoj Crnoj Gori pa to nije Bošnjačka stranka", rekao je Mandić, dodajući da su promocija i unapređenje prava Srba u Crnoj Gori deo programa ZBCG.

"Ovaj stav gospodina Eskobara kao da je pisao neko iz Podgorice ko priželjkuje da se DPS vrati u prvom navratu u vlast preko satelita a onda i formalno", rekao je Mandić, koji smatra da ZBCG, SNP, URA, Civis i UCG treba zajedno da poruče PES-u – ili ste sa nama ili sa DPS-om.

Mandić je istakao da prvo treba sačekati i videti kakav će biti dogovor o vladi, pa da se vidi hoće li ZBCG glasati za Aleksu Bečića, lidera Demokrata, ako bude kandidat za predsednika parlamenta.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa