Region

Dobričanin: Spajić da vrati pregovore na početak

Komentari

Autor: Tanjug

11/09/2023

-

12:35

Dobričanin: Spajić da vrati pregovore na početak
Dobričanin: Spajić da vrati pregovore na početak - Copyright Prinskrin/Youtube/RTCG

veličina teksta

Aa Aa

Nakon koalicije Zajedno za budućnost Crne Gore (ZBCG) i iz Ujedinjene Crne Gore (UCG) pozvali su lidera Pokreta Evropa sad (PES) i mandatara Milojka Spajića da još jednom razmisli i pregovore o formiranju nove vlade vrati na početak.

Poslanik UCG, koja je na vanrednim parlamentarnim izborima 11. juna nastupila na listi PES, Vladimir Dobričanin je rekao da očekuju da Spajić, kako je naveo, ipak, "čuje" njihove dobronamerne pozive da se pregovori vrate na početak jer će to doprineti stvaranju vlade koja bi obezbedila stabilnost i rekonstrukciju institucija.

Dobričanin je za portal RTCG saopštio da se stav UCG, kada je u pitanju formiranje vlade uz minimalnu podršku poslanika, nije promenio niti će se menjati.

"Smatramo da je povratak demokratskim principima na kojima treba počivati sastavljanje svake buduće vlade nema alternativu", istakao je Dobričanin.

On je rekao da postoje određeni nezvanični kontakti sa predstavnicima PES, da se nada da će se uskoro sve promeniti i da će Crna Gora jesen dočekati sa novom vladom u kojoj će, kako ističe, biti svi kojima su građani dali poverenje na poslednjim izborima.

"A tu mislim na sve one koji su izborili pobedu nad režimom DPS-a 30. avgusta 2020. godine", zaključio je Dobričanin.

Formiranje crnogorske vlade dovedeno je u pitanje nakon što je mandatar Spajić saopštio da koalicija ZBCG ne može biti deo nove izvršne vlasti.

Lider Nove srpske demokratije i jedan od lidera koalicije ZBCG Andrija Mandić izjavio je ranije da Spajić ne može da formira vladu jer nema neophodnu većinu i da je zato najbolje da pregovori vrate na početak. Iz PES, međutim, tvrde da će uprkos svim opstrukcijama vlada biti formirana.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa