Region

Abazović: Funkcioneri Pokreta Evropa sad su političke kukavice

Komentari

Autor: Tanjug

06/09/2023

-

14:10

Abazović: Funkcioneri Pokreta Evropa sad su političke kukavice
Abazović: Funkcioneri Pokreta Evropa sad su političke kukavice - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik crnogorske vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović izjavio je danas da mandatar i predsednik Pokreta Evropa sad Milojko Spajić plasira narodu u Crnoj Gori bankrote i "crni scenario" u ekonomiji, navodeći da je to obična propaganda.

Ističe da međunarodni partneri traže da Građanski pokret URA bude deo nove vlasti.

"Kod nas je sve transparentno. Ja stvarno ne razumem te ljude. Ne mogu na neistinama graditi političke karijere", kazao je Abazović novinarima.

Premijer tvrdi da funkcioneri PES-a izmišljaju neistine, a jedna od njih je da zaposleni u Tužilaštvu neće primati plate.

"To je obična propaganda. Ljudi nam dolaze i kažu da su čuli iz PES-a da je sistem kolabirao. Ja bih prvi voleo da imamo milijardu evra u trezoru. Nemamo toliko, ali imamo 109 miliona evra. Po PES-u, treba da se zadužimo milijardu evra, i šta smo onda uradili", upitao je Abazović.

Prema njegovim rečima, za funkcionere PES-a je "shvatio da su političke kukavice".

"Kad god hoće da se sastanemo, tu sam. Spajić i Krvavac kao ekonomisti, ja kao politikolog.  Ovo više nije ni priča za malu decu", zaključio je Abazović, preneo je portal RTCG.

Suprotno tvrdnji jednog od funkcionera PES-a Andreja Milovića, Abazović je novinarima rekao da ih međunarodni partneri mole da budu deo nove vlasti, kako bi, kako je kazao, kontrolisali neodgovorne pojednice.

"Nas partneri mole da budemo deo vlasti da bismo kontrolisali takve pojednice. Nisam siguran da će takvi uopšte biti deo izvršne vlasti. Mislim da su jednu percepciju imali 11. juna, drugu će imati 11. septembra, a treću 11. novembra", dodao je premijer.

Milović je ranije izjavio da GP URA nije partner i da nije prihvatljiv ni inostranim partnerima, ističući da je ta partija obesmislila celi sistem i institucije u Crnoj Gori. 

Komentarišući izjavu Milovića, Abazović kaže da se funkcioneri PES-a svakim danom demaskiraju sve više.

"Krenuli su od podrške 54 poslanika, sad jure 41. Sretno bilo, torta čeka, moraćemo je prebaciti iz običnog frižidera u zamrzivač. Ne odgovaram na njegove optužbe, čekam da ga vidim u nekoj TV emisiji i onda će se čuti prave stvari", zaključio je Abazović.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa