Region

Milatović: Vlada Crne Gore je unutrašnje pitanje

Komentari

Autor: Tanjug

11/09/2023

-

16:11

Milatović: Vlada Crne Gore je unutrašnje pitanje
Milatović: Vlada Crne Gore je unutrašnje pitanje - Copyright Printskrin/Tanjug video

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović izjavio je danas da je odluka o formiranju nove crnogorske vlade stvar Crne Gore i dodao da mandatar Milojko Spajić ima njegovo puno poverenje, te da ga ohrabruje da dodatno uradi ono što je do njega kao trenutno najodgovornijeg u procesu formiranja vlade i odgovori potrebama Crne Gore.

Milatović je u Skoplju, odgovarajući na pitanje Tanjuga, da li je posle dva sastanka sa Spajićem došlo do približavanja stavova oko formiranja nove crnogorske vlade, odnosno da li on i dalje ostaje pri stavu da koalicija "Za budućnost Crne Gore" treba da bude deo nove vlade, rekao da ostaje pri stavu da "odluka o novoj crnogorskoj vladi treba da bude donesena u Crnoj Gori".

"To je stvar Crne Gore i mislim da se oko toga slažemo, kao i oko programa koji bi ta vlada trebala da isporuči, a to je dodatan fokus na vladavini prava", rekao je Milatović i dodao da je njegovo mišljenje da bi kvalifikovana većina trebalo da podrži narednu vladu uz jasna programska opredeljenja, a to je kontinuitet spoljne politike, odnosno članstvo u NATO savezu i snažnije zalaganje za ubrzanje evropskog puta.

Smatra da bi iz procesa formiranja vlade svi učesnici trebalo da izađu kao neka vrsta pobednika i to je, kaže, i bio njegov savet Spajiću.

"Zadovoljstvo mi je što smo vrlo otvoreno, konstruktivno razgovarali o tome, eto hajde da ostanemo optimisti da će Crna Gora dobiti stabilnu evropsku vladu u narednom periodu i da će zaista moći konačno da donese i stabilnost i dodatni prosperitet građanima Crne Gore", rekao je Milatović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa