Region

Milanović: Grabar Kitarović se pere od odnosa sa Putinom koji joj je bio blizak

Komentari

Autor: Tanjug

14/09/2023

-

10:35

Milanović: Grabar Kitarović se pere od odnosa sa Putinom koji joj je bio blizak
Zoran Milanović - Copyright Tanjug/ FENA/Branka Soldo

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović reagovao je na intervju bivše predsednice Kolinde Grabar Kitarović u kojem je optužila zvaničnu Moskvu da je bila umešana u kampanju i predsedničke izbore 2020, koje je ona izgubila, i poručio da se na ovaj način "pere" od odnosa sa predsednikom RF Vladimirom Putinom koji joj je bio blizak.

"Te fotografije gde valjaš Putinu one majice, gde trčiš u mokroj majici po Lužnjikiju... Moskva se još uvek trese od toga. To kompromituje i onda sad to treba izbrisati, ali nemoj to da brišeš mojim nosem", naveo je Milanović.

Istakao je da razume da Grabar Kitarović želi da se opere od nekih stvari, ali, kako je poručio, "nemoj prljati nas". Dodao je da je činjenica da je on na tim izborima pobedio i da s tim u vezi ne želi da se pravda.

"Možda su mi pomogli Kinezi", rekao je Milanović, preneli su hrvatski mediji. 

Milanović je rekao i da ne zna otkud ona na spisku delegacije Hrvatske u Njujorku, te dodao da će je to sam pitati.

"Opet je na spisku delegacije za Njujork, opet sam to potpisao. Idemo za dva dana na zasedanje Generalne skupštine UN i opet se ugurala tamo", naveo je šef hrvatske države.

Dodao je da mu je na sve ovo prva asocijacija bila drugi album grupe Clash "Give 'Em Enough Rope", pa onda "tri tačke, pa će se sami obesiti".

"Znači, dajte im dovoljno špage, štrika (kanapa), pa će se već sami obesiti. Taj drugi deo ne piše, ali reč je o staroj engleskoj uzrečici i poznatom albumu. Ostao bih na tome", naveo je Milanović.

Komentari (0)

Evropa