Region

Milatović prozvao Spajića da se izjasni na koji način vidi parlamentarnu većinu

Komentari

Autor: Tanjug

14/09/2023

-

14:23

Milatović prozvao Spajića da se izjasni na koji način vidi parlamentarnu većinu
Milatović prozvao Spajića da se izjasni na koji način vidi parlamentarnu većinu - Copyright Printskrin/Tanjug video

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović komentarisao je izjavu američkog izaslanika Gabrijela Eskobara, da u novu vladu ne treba uvoditi anti-NATO, anti-zapadnu političku stranku, koja je i protiv EU, istakavši da uvažava poruke međunarodnih parnera, ali da se njegove izjave o budućoj izvršnoj vlasti odnose na kreiranje većine potrebne za reformu pravosuđa.

Milatović smatra da ta izjava nije upućena njemu i ističe da bi voleo da i ostali učesnici političkog života u Crnoj Gori iznesu stavove o budućoj vladi.

"Ovde mislim i na mandatara (Milojka Spajića) da budu više prisutni u javnosti u kontekstu obrazlaganja stavova i načina na koji on vidi novu parlamentranu većinu, programske ciljeve vlade. Volio bih da vidim i predstavnike drugih političkih partija koji učestvuju trenutno u vladi da budu javno prisutniji da javno obrazlažu svoje stavove građanima", kazao je Milatović.

Istakao je da je njegov stav o novoj Vladi jasan i nepromenjen.

"Što se moje pozicije tiče ja mislim da je i slučaj 'Tunel' pokazatelj gde fokus mora da bude u narednom periodu. Fokus mora da bude na borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, a sudstvo i tužilaštvo moraju da budu reformisani. Ne možete sa ljudima koji su navodno povezani sa krimilanim strukturama da gradite bolju i pravedniju Crnu Goru", rekao je Milatović novinarima na Žabljaku, preneo je portal RTCG.

Ukazao je da je za reformu pravosuđa potrebna kvalifikovana većina u parlamentu.

"Svaka moja reč koja se odnosila na kreiranje vlade bila je upućena na potrebu reforme pravosuđe”, kazao je Milatović.

Navodi i da je u razgovorima sa zvaničnicima u Italiji prethodnih dana dobio uveravanja da će dodatno pomagati Crnoj Gori u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

"U toj borbi potrebna nam je pomoć naših strateških partnera", kazao je Milatović.

Povodom otkrivanja tunela od podruma jedne zgrade do depoa Višeg suda u Podgorici, Milatović je rekao da je to udar na institucije sistema i pravosuđe, ali da ne želi da, kako je rekao, trči sa izjavama na tu temu.

"Zato ja kad govorim o demokratskom razvoju govorim o snažnom pravosuđu i reformisanom pravosuđu, što mora da bude u fokusu i Skupštine i buduće vlade. Očekujemo od svih nadležnih institucija da se odgovorno odnesu i slučaj rasvetle do kraja. Ja se nadam da ovo neće biti slučaj o kojem javnost neće saznati u potpunosti celu sliku", kazao je Milatović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa