Region

Vlada Severne Makedonije snižava cene za oko 50 proizvoda od srede

Komentari

Autor: Tanjug

18/09/2023

-

14:31

Vlada Severne Makedonije snižava cene za oko 50 proizvoda od srede
Vlada Severne Makedonije snižava cene za oko 50 proizvoda od srede - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Nakon Srbije i Hrvatske, i u Severnoj Makedoniji cene određenih proizvoda biće snižene od srede, nakon što Vlada sutra donese odluku. Cena nekih proizvoda biće niža za 10 odsto u odnosu na cenu od 1. avgusta.

"Pozivam sve zainteresovane strane u našoj zemlji, proizvođače i trgovce, čiji proizvodi nisu na listi, da se obrate ministarstvu radi proširenja asortimana jeftinijih proizvoda. Danas ću imati sastanak i sa proizvođačima i sa distributerima pića, sa ciljem njihovog uključivanja u smanjenje cena koje će važiti do 30. novembra", rekao je ministar ekonomije Krešnik Bekteši.

Bekteši je otkrio da će cena određenog proizvoda biti smanjena bez obzira na to ko ga proizvodi, uvozi ili distribuira.

"Ako pojeftine špagete, pojeftiniće sve vrste špageta, ne samo od jednog proizvođača. Reč je o 25 kategorija osnovnih proizvoda, a prema broju i vrsti proizvoda radi se o više od 50", naveo je ministar, preneli su skopski mediji.

Na listi su gotovo svi prehrambeni proizvodi iz pekarske, mesne i mlečne industrije, a određeni su prema listi Državnog zavoda za statistiku i njihovoj metodologiji po kojoj se ti proizvodi najviše konzumiraju u zemlji.

Komentari (0)

Evropa