Evropa

U Rusiji rekordan broj preminulih od korone, premijer poziva na poštovanje mera i vakcinaciju

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

24/07/2021

-

12:29

U Rusiji rekordan broj preminulih od korone, premijer poziva na poštovanje mera i vakcinaciju
U Rusiji rekordan broj preminulih od korone, premijer poziva na poštovanje mera i vakcinaciju - Copyright ASSOCIATED PRESS

veličina teksta

Aa Aa

Rusija je danas registrovala 23.947 novih slučajeva koronavirusa i po drugi put rekordno visok broj smrtnih slučajeva od 799 preminulih, uprkos nekim najavama da je "pik zaraze prošao".


Rusija je na udaru novog talasa kovida 19, a vlasti to pripisuju zaraznijoj delta varijanti, prenela je agencija Rojters.

Neki zvaničnici, međutim, sugerisali su proteklih dana da je broj obolelih od koronavirusa, barem u prestonici Moskvi, počeo da opada.

U glavnom gradu Rusije, u poslednja 24 časa, prijavljeno je 3.376 novih slučajeva koronavirusa - u proseku, četvrtina manje nego prethodne sedmice.

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin rekao je u peta da se vlasti nadaju kako će brojevi konačno krenuti da opadaju.

"Generalno gledano, vidimo trend opadanja u broju novozaraženih. Naravno, to znači da smo prošli pik, i nadamo se da će brojevi nastaviti da opadaju", rekao je Sobjanjin, a prenela agencija TASS.

Premijer Rusije, Mihail Mušustin, rekao je da ne poštuju svi ruski regioni mere donete u cilju suzbiljana epidemije koronavirusa, i da bi to moglo da predstavlja problem za opšte stanje.

"Ne pridržavaju se svi mera, a one su donete kako bi se spasili ljudski životi. Neophodno je da se ove mere poštuju", rekao je Mišustin, prenosi Anadolu agencija.

On je dodao i da bi u svim regionima na vakcinaciji trebalo poraditi dodatnou smislu organizacije, ali i pozvao ljude da se vakcinišu.

Komentari (0)

Evropa