Evropa

Ministar saobraćaja: Sva nova vozila u Velikoj Britaniji moraju biti bez emisije štetnih gasova do 2035.

Komentari

Autor: Tanjug

28/09/2023

-

16:49

Ministar saobraćaja: Sva nova vozila u Velikoj Britaniji moraju biti bez emisije štetnih gasova do 2035.
Ministar saobraćaja: Sva nova vozila u Velikoj Britaniji moraju biti bez emisije štetnih gasova do 2035. - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Velika Britanija je danas potvrdila da proizvođači automobila moraju osigurati da sva nova vozila budu bez emisija štetnih gasova do 2035. godine.

''Naš mandat pruža sigurnost proizvođačima, koristi vozačima nudeći im više opcija i pomaže u razvoju ekonomije'', rekao je ministar saobraćaja Mark Harper, a prenosi Rojters.

Kompanije proizvođači automobila pozdravile su nova pravila, nakon što su prošle nedelje pozvali vladu da im obezbedi sigurnost, upozoravajući na poremećaje u lancima snabdevanja i investicionim planovima.

Proizvođači automobila imaju cilj da prodaju 22 odsto električnih vozila sledeće godine, 80 odsto do 2030. godine, kako bi na kraju postigli da 100 odsto prodatih vozila u Britaniji budu električna 2035. godine.

Učesnici kampanje kažu da vlada šalje mešovite signale, zato što daje uputstva proizvođačima da povećaju proizvodnju vozila sa nultom emisijom, dok u isto vreme daje potrošačima više vremena da pređu sa benzinskih i dizel vozila.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa