Evropa

Grupa "Bataljon besmrtnika" izvela bombaški napad u Ankari

Komentari

Autor: Tanjug

01/10/2023

-

17:57

Grupa "Bataljon besmrtnika"  izvela bombaški napad u Ankari
Grupa "Bataljon besmrtnika" izvela bombaški napad u Ankari - Copyright Tanjug/AP/Ali Unal

veličina teksta

Aa Aa

Radnička partija Kurdistana (PKK) preuzela je odgovornost za bombaški napad koji se dogodio jutros u Ankari, nedaleko od zgrade turskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Novinski sajt ANF njuz, blizak militantnoj grupi Radnička partija Kurdistana (PKK), objavio je da je grupa pod nazivom "Bataljon besmrtnika" izvela danas bombaški napad u turskoj prestonici Ankari.

Dvojica terorista izvela su bombaški napad ispred zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova u Ankari, usled čega su lakše povređena dvojica policajca, preneo je Rojters.

Jedan napadač se razneo, a drugog je ubila policija, navele su lokalne vlasti.

Napad se dogodio u centralnoj četvrti Kizilaj, na dan kada predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan prisustvuje sednici parlamenta koji se nalazi na kilometar od zgrade MUP-a.

Erdogan je izjavio da teroristi, koji su izveli bombaški napad ispred Ministarstva unutrašnjih posova u Ankari, nisu uspeli u svom poslednjem pokušaju da ugroze mir i bezbednost građana.

"Oni nisu ostvarili svoje ciljeve i nikad ih neće ostvariti", rekao je Erdogan obraćajući se poslanicima u turskom parlamentu.

On je dodao da će Turska nastaviti da osigurava južne granice od militanata koji dolaze spolja. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa