Evropa

Uhapšen poslanik britanskih konzervativaca, osumnjičen za silovanje i posedovanje droge

Komentari

Autor: Tanjug

26/10/2023

-

20:28

Uhapšen poslanik britanskih konzervativaca, osumnjičen za silovanje i posedovanje droge
Krispin Blant - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Poslanik britanske konzervativne partije Krispin Blant potvrdio je da je uhapšen zbog sumnje za silovanje i posedovanje droge.

Blant, bivši ministar pravde i bivši predsednik parlamentarnog odbora za spoljne poslove, naveo je u saopštenju da je uveren da će se istraga završiti bez optužbi.

On je rekao da je ranije prijavio pokušaj iznude u vezi sa istim incidentom i da je razgovarao sa policijom pre nekoliko nedelja.

"Bio sam dva puta intervjuisan u vezi sa ovim incidentom, prvi put pre tri nedelje kada sam prvobitno prijavio zabrinutost zbog iznude, a drugi put nakon hapšenja. Hapšenje je bilo nepotrebno jer sam i dalje spreman da u potpunosti sarađujem sa istragom za koju sam uveren da će se završiti bez optužbi", naveo je on.

Blant je suspendovan i od njega je zatraženo da se drži dalje od parlamenta dok se policijska istraga ne završi, prenosi Gardijan.

Prethodno je policija Sarija saopštila da je muškarac u 60-im godinama uhapšen pod optužbom za silovanje i posedovanje droge, a zatim pušten uz kauciju.

"Možemo da potvrdimo da je muškarac uhapšen juče ujutro pod sumnjom za silovanje i posedovanje kontrolisanih supstanci. Pušten je uz uslovnu policijsku kauciju do dalje istrage", rekao je portparol policije.

Ovo je poslednje u nizu hapšenja poslanika u vezi sa navodnim seksualnim zločinima.

Jedan aktivni poslanik konzervativaca, koji ne može biti imenovan iz pravnih razloga, uhapšen je u maju 2022. pod sumnjom za nepristojan napad, seksualni napad i silovanje, ali nije optužen.

Dva bivša poslanika torijevaca osuđena su za seksualni napad: Čarli Elfik osuđen je na dvogodišnju zatvorsku kaznu 2020. po tri tačke optužnice za seksualni napad na dve žene, a Imran Ahmad Khan prošle godine je osuđen na 18 meseci zatvora zbog seksualnog napada na 15-godišnjeg dečaka.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa