Evropa

Poslanik u Francuskoj na mreži Iks opravdavao stavove Hamasa i vređao Izrael, pokrenuta istraga protiv njega

Komentari

Autor: Tanjug

14/10/2023

-

22:35

Poslanik u Francuskoj na mreži Iks opravdavao stavove Hamasa i vređao Izrael, pokrenuta istraga protiv njega
Policija upotrebila suzavac i vodene topove protiv propalestinskih demonstracija - Copyright Tanjug AP/Thibault Camus

veličina teksta

Aa Aa

U Francuskoj je pokrenuta istraga protiv Moameda Maknija, gradskog poslanika u Eširola u blizini Grenobla, zbog njegovih objava na društvenim mrežama o izraelsko-palestinskom sukobu.

"Kontroverzne izjave o Hamasu: Otvorena je istraga o opravdavanju terorizma protiv Maknija“, naveo je okružni tužilac Grenobla Erik Vajon na društvenoj mreži Iks.

Kako prenosi "France 3" političar je napade Hamasa opisao kao "očigledan čin otpora", a izraelsku vladu kao "fašističku". 

Suspendovan je iz Socijalističke partije i mogao bi da izgubi svoje mesto u gradskoj većnici Eširola.

Opština Eširol se u saopštenju za javnost ogradila od Maknijevih izjava, napominjući da "političar na društvenim mrežama zastupa svoje lične stavove". 

Reagujući na optužbe, Makni je na svojoj Fejsbuk stranici naveo da je bio preplavljen "emocijama", zbog čega je spontano odreagovao.

On je priznao da je suočen sa "poplavom veoma šokantnih informacija i slika“ reagovao "emotivno" oslanjajući se na "još uvek nepotvrđene" informacije.

Makni je dodao da se "godinama bori za palestinsku stvar, kao i za pravo dve države da postoje i dva naroda da koegzistiraju", a svoju objavu završio je osudom terorističkih akata Hamasa nad izraelskim civilima. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa