Evropa

Silvio Berluskoni ušao u Kuću slavnih u Milanu, gradonačelnik kaže da je to odluka Gradskog veća, a ne njegova

Komentari

Autor: Tanjug

02/11/2023

-

21:50

Silvio Berluskoni ušao u Kuću slavnih u Milanu, gradonačelnik kaže da je to odluka Gradskog veća, a ne njegova
Silvio Berluskoni ušao u Kuću slavnih u Milanu, gradonačelnik kaže da je to odluka Gradskog veća, a ne njegova - Copyright Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

veličina teksta

Aa Aa

Ime nedavno preminulog bivšeg italijanskog premijera Silvija Berluskonija upisano je danas u Kuću slavnih u Milanu, na Dušni dan, kada se hrišćani sećaju svojih mrtvih.

''Bio je osoba koja je bila veoma cenjena i veoma kritikovana", rekao je gradonačelnik Milana Bepe Sala, nakon protesta levice zbog, kako su naveli učesnici, Berluskonijeve "kontroverzne ličnosti koja se pridružila velikoj i dobroj prošlosti glavnog grada Lombardije".

"To je odluka gradskog veća, a ne gradonačelnika", dodao je Sala.

Guverner Lombardije, desničar Atilio Fontana, rekao je da je to "pravedno i dužno priznanje grada koji je uvek bio Berluskonijeva referentna tačka i kome je dao užasno mnogo", prenosi Ansa.

Biznismen i političar, koji je umro u junu u 86. godini nakon što je decenijama dominirao i polarizovao italijanski javni život, sada je našao mesto među ostalim slavnim bivšim stanovnicima Milana.

Odluku opštinskog veća, koju je predložila Berluskonijeva stara partija desnog centra Forca Italia, takođe je podržao levi centar.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa