Evropa

Završena talačka kriza u Hamburgu: Muškarac se predao, dete je dobro

Komentari

Autor: Tanjug

05/11/2023

-

14:26

Završena talačka kriza u Hamburgu: Muškarac se predao, dete je dobro
Tanjug/AP/Daniel Bockwoldt - Copyright Tanjug/AP/Daniel Bockwoldt

veličina teksta

Aa Aa

Višečasovna talačka kriza završena je danas na aerodromu u Hamburgu, nakon što se muškarac koji je držao kao taoca svoju ćerku predao policiji, javlja hamburška policija.

"Osumnjičeni je izašao iz automobila sa ćerkom. Muškarac je uhapšen bez otpora. Čini se da je dete neozleđeno", objavila je hamburška policija na mreži Iks, nekadašnjem Tviteru. 

Talačka kriza je trajala punih 18 sati, kada je policija uspela da ubedi Salmana E. (35) da pusti svoju četvorogodišnju kćerku, koju je držao kao taoca na aerodromu u Hamburgu sa kojom je želeo da otputuje u Tursku. On je uhapšen, a njegova ćerka Aslihan oslobođena je i predata timu lekara, jablja nemački list "Bild".

Salman E. je sinoć oko 19.20 ušao u stan svoje bivše supruge Sevde E. (38). Prema  informacijama lista, on je koristio oglas koji je postavio na internetu da bi uspostavio kontakt. Koristeći lažnu mail adresu, dogovorio se da se sastane sa svojom bivšom suprugom a zatim oteo njihovu ćerku. Nekoliko minuta kasnije, Salman E. je odjurio u crnom audiju.

Otišao je na aerodrom u Hamburgu, gde su ga snage bezbednosti prvi put primetile u 20.21. časova. 

On je probio bezbednosnu ogradu i parkirao audi, sa kojeg je skinuo registarske tablice, tik pored putničkog aviona Turkiš erlajnsa. Aerodrom u severnom delu Hamburga zbog toga je od subote uveče zatvoren za putnike, a letovi su otkazani.

Portparol policije Sandra Levgrun rekla je za Bild da je policija sa muškarcem pregovarala celu noć na turskom, i da je pozadina incidenta očigledan spor u vezi sa starateljstvom nad detetom.

Neposredno pre nego što su naoružanog muškarca primetile snage bezbednosti na aerodromu, supruga je alarmirala policiju. Ona je upozorila službenike da njen muž juri na aerodrom sa detetom. Navodi se da je otac, 35. godišnji Turčin iz Donje Saksonije, u subotu uveče ukrao dete od majke.

On je prošao automobilom kroz barijeru na teren aerodroma i dva puta je pucao u vazduh iz oružja, a zatim iz vozila bacio dve zapaljene boce, rekao je portparol policije.

 

 

Policija je saopštila da niko nije povređen, dok je aerodrom objavio da je zatvoren za poletanja i sletanja, preneo je Rojters.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa