Evropa

I dalje zatvoren aerodrom u Hamburgu: Muškarac drži četvorogodišnju ćerku kao taoca, pregovori u toku

Komentari

Autor: Tanjug

05/11/2023

-

08:14

I dalje zatvoren aerodrom u Hamburgu: Muškarac drži četvorogodišnju ćerku kao taoca, pregovori u toku
I dalje zatvoren aerodrom u Hamburgu: Muškarac drži četvorogodišnju ćerku kao taoca, pregovori u toku - Copyright Tanjug/AP/Bodo Marks

veličina teksta

Aa Aa

Na aerodomu u Hamburgu u Nemačkoj otac drži četvorogodišnju ćerku kao taoca u automobilu i želi sa njom da otputuje u Tursku zbog čega je aerodom evakuisan, a letovi su otkazani, čime je pogođeno 3.200 putnika.

Automobil je parkiran direktno pored aviona, objavio je Bild, navodeći da je Turčin vozeći audi bez registarskih oznaka probio barijeru i dovezao se direktno do putničkog aviona Turkiš erlajnsa.

Portparol policije Sandra Levgrun rekla je za Bild da je policija sa muškarcem pregovarala celu noć na turskom, da se pregovori nastavljaju i da je pozadina incidenta očigledan spor u vezi sa starateljstvom nad detetom.

Neposredno pre nego što su naoružanog muškarca primetile snage bezbednosti na aerodromu, supruga je alarmirala policiju.

Tanjug AP/Jonas Walzberg/dpa via AP

 

Ona je upozorila službenike da njen muž juri na aerodrom sa detetom. Navodi se da je otac, Turčin (35) iz Donje Saksonije, u subotu uveče ukrao dete od majke.

On je prošao automobilom kroz barijeru na teren aerodroma i dva puta je pucao u vazduh iz oružja, a zatim iz vozila bacio dve zapaljene boce, rekao je portparol policije.

Policija je saopštila da niko nije povređen, dok je aerodrom objavio da je trenutno zatvoren za poletanja i sletanja, preneo je Rojters.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa