Evropa

U eksploziji u Leverkuzenu poginulo dvoje ljudi, petoro se vodi kao nestalo

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

27/07/2021

-

11:05

U eksploziji u Leverkuzenu poginulo dvoje ljudi, petoro se vodi kao nestalo
U eksploziji u Leverkuzenu poginulo dvoje ljudi, petoro se vodi kao nestalo - Copyright Tanjug/AP/Oliver Berg

veličina teksta

Aa Aa

Nemačka policija je saopštila da je u današnjoj eksploziji na lokaciji "Hemparka" u Leverkuzenu poginulo dvoje, a povređena 31 osoba, od kojih pet zahteva intenzivnu negu, dok se još petoro vode kao nestali.

"Ovo je tragičan trenutak za naš grad “, rekao je gradonačelnik Leverkuzena Uve Rihrat.

Tanjug/AP/Oliver Berg

Eksplozija se dogodila u delu parka na kojem se spaljuje otpad

Vatrogasnim ekipama je trebalo tri sata da ugase požar u "Hemparku", u kojem su između ostalog smeštene hemijske kompanije "Bajer" i "Lankses", a koji je usledio nakon eksplozije koja se dogodila u 9.40 sati po lokalnom vremenu, saopštila je kompanija "Kurenta", operater tog hemijskog parka, a prenosi agencija Rojters.

 

Policija je zatražila od stanovnika u oblastima blizu mesta eksplozije da ostanu u svojim domovima i da zatvore vrata i prozore, a rečeno je i da bi trebalo da isključe klimatizacione sisteme, dok se vrše merenja zagađenosti vazduha zbog mogućeg toksičnog gasa.

Građani su sirenama i putem mobilne aplikacije nemačke civilne zaštite upozoreni na "ekstremnu opasnost", a to područje i okolni putevi bili su zatvoreni za saobraćaj tokom većeg dela dana.

Više od 30 kompanija posluje na lokaciji "Hemparka" u Leverkuzenu.

"Sirene su radile kako bi upozorile stanovnike i poslale upozorenja", navodi se u saopštenju "Kurente".

Više od 30 kompanija posluje na lokaciji "Hemparka" u Leverkuzenu.Kompanija "Bajer" i "Lankses" su 2019. godine prodale "Kurentu", operatera tog parka, kompaniji "Mekveri infrastrakčer" za sumu od 3,5 milijardi evra

Kompanija "Bajer" i hemijska kompanija "Lankses" su 2019. godine prodale kompaniju "Kurenta", koja je operater tog parka, kompaniji "Mekveri infrastrakčer" za sumu od 3,5 milijardi evra.

Komentari (0)

Evropa