Evropa

Povratak Dejvida Kamerona: Bivši premijer imenovan za ministra spoljnih poslova Velike Britanije

Komentari

Autor: Euronews Srbija

13/11/2023

-

11:19

Povratak Dejvida Kamerona: Bivši premijer imenovan za ministra spoljnih poslova Velike Britanije
Povratak Dejvida Kamerona: Bivši premijer imenovan za ministra spoljnih poslova Velike Britanije - Copyright Tanjug/AP Photo/Alberto Pezzali, File

veličina teksta

Aa Aa

Bivši premijer Velike Britanije Dejvid Kameron imenovan je za novog ministra spoljnih poslova te zemlje. On je na toj poziciji zamenio Džejmsa Kleverlija koji je prešao na poziciju ministra unutrašnjih poslova. 

Prethodno je smenjena dosadašnja ministarka unutrašnjih poslova Suela Brejverman, a kao zvaničan razlog navodi se rekonstrukcija vlade.

Do smene je došlo nakon što je ona izjavila da je policija bila "previše nežna" prema "propalestinskoj rulji", navodeći i da su protesti tokom vikenda u znak podrške Palestincima bili "marševi mržnje", prenosi Gardijan.

Kritičari su rekli da je njen stav pomogao da se podstaknu tenzije i ohrabre desničarski demonstranti da izađu na ulice Londona, stavljajući premijera Rišija Sunaka pod pritisak da preduzme akciju, navela je agencija.

Ministar transporta podneo ostavku

Britanski ministar za transport Džesi Norman podneo je danas ostavku i izjavio da je odluku o tome doneo ''pre nekoliko meseci''.

''Bila je velika čast služiti u dve vlade zaredom od 2016. godine. Hvala na mirnom, usredsređenom vođstvu kakvom sam svedočio u poslednjih godinu dana'', naveo je Norman, a prenosi Gardijan.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa