Evropa

Zaključci istrage: Nemar britanskog zdravstva dozvolio Fuleru da zlostavlja 100 žena i devojaka

Komentari

Autor: Tanjug

28/11/2023

-

23:30

Zaključci istrage: Nemar britanskog zdravstva dozvolio Fuleru da zlostavlja 100 žena i devojaka
Nasilje u porodici - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Dejvid Fuler, koji je nedavno osuđen na doživotni zatvor, zbog ''ozbiljnih propusta'' britanskog zdravstvenog sistema, mogao je da zlostavlja najmanje 100 žena i devojaka, i tako postane jedan od najozloglašenijih seksualnih prestupnika u Velikoj Britaniji, navodi se zaključcima javne istrage o slučaju Fulera.  

Džonatan Majkl, predsedavajući javne istrage u vezi sa slučajem Fulera, koji je osuđen na doživotni zatvor zbog ubistva dve žene i višestruke nekrofilije, naveo je da je nedostatak zainteresovanosti osoblja u bolnicama omogućio osuđenom da zlostavlja mnogobrojna tela u mrtvačnicama.

Majkl je naglasio da su "ozbiljni propusti doveli do toga da pomenuti ubica i nekrofil ne bude zaustavljen u svoim namerama", preneo je britanski Tajms.

Dejvid Fuler (69) iz Hitfilda u istočnom Saseksu, iživljavao se na telima najmanje 100 žena i time postao jedan od najgorih seksualnih prestupnika u Britaniji.

Seksualni zločini koje je počinio otkriveni su 2020. godine nakon što je uhapšen u vezi sa slučajem poznatim kao "ubistva u krevetu", zbog čega je kasnije osuđen na doživotni zatvor.

Tajms podseća da je DNK doveo policiju do toga da je Fuler postao osumnjičeni za seksualno motivisana ubistva Vendi Knel (25) i Kerolajn Pirs (20) u dva napada u Tanbridž Velsu, u Kentu, 1987. godine.

Fuler je dobio dve doživotne kazne zbog ubistava i 16 godina zatvora zbog zlostavljanja leševa.

profimedia

 

Majkl je istakao da je nedostatak interesovanja u dve bolnice doveo do toga da je Fuler, radnik na održavanju električne energije uspeo da sprovode svoje jezive namere.

"Da su njegove kolege, menadžeri i viši rukovodioci bili zaintersovaniiji, verovatno bi Fuler imao manje mogućnosti da radi to što je radio", rekao je Majkl.

Prema istrazi, Fuler je mogao da pristupi mrtvačnici 444 puta samo u jednoj godini kako bi se iživljavao nad mrtvim telima.

Tajms ističe da je, kada su otkrivene razmere njegovih zlostavljanja, vlada objavila nezavisnu istragu o tome kako su Fulerovi zločini mogli da prođu neotkriveni tako dugo.

Zločini su se odigrali u bolnicama Kent i Saseks, koja je od tada zatvorena, i Tunbridž Vels u Pemburiju, gde je Fuler radio između 1989. i 2020. godine.

Tokom racije u njegovoj kući u Hitfildu, u istočnom Saseksu, policija je pronašla hard disk računara na kojem se nalazi 818.051 slika i 504 video snimka njegovog zlostavljanja ženskih leševa.

Starost njegovih žrtava bila je od devet do 100 godina.

Komentari (0)

Evropa