Evropa

Ambasador Ukrajine u OEBS: Ne možemo da gradimo budućnost sa onim ko nam otima zemlju

Komentari

Autor: Tanjug

30/11/2023

-

20:12

Ambasador Ukrajine u OEBS: Ne možemo da gradimo budućnost sa onim ko nam otima zemlju
Ambasador Ukrajine u OEBS: Ne možemo da gradimo budućnost sa onim ko nam otima zemlju - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Ukrajinski ambasador pri OEBS-u Jevgenij Cimbaljuk je u obraćanju na 30. ministarskom samitu OEBS-a u Skoplju izrazio zahvalnost svim zemljama što podržavaju Ukrajinu u borbi za slobodu protiv Rusije, koja, kako je rekao, doprinosi i odbrani budućnost OEBS-a.

Cimbaljuk je delegatima pokazao i pet žitarica koje je Rusija spalila iranskim dronom, uz objašnjenje da je Rusija do sada uništila stotine hiljada tona žitarica, zbog čega je, kako je naglasio, mnoge porodice širom sveta ostale bez hrane.

"Svetu je potrebna vakcina protiv pokušaja upotrebe hrane kao oružja", naglasio je Cimbaljuk, prenosi makedonski portal Libertas.

U protekle dve godine, prema rečima Cimbaljuka, OEBS je pokazao da je najkorisniji kada ignoriše ucene Rusije, i kada se sa tom zemljom govori sa pozicije jedinstva i moralnog prava.

"U suprotnom, Rusija će zahtevati sve više ustupaka. Jasno je da ne možemo da gradimo budućnost OEBS-a, sa zemljom koja kidnapuje našu budućnost i našu decu", rekao je Cimbaljuk.

Prema njegovim rečima, u desetoj godini od aneksije Krima, 2024. godine, OEBS-u je kao nikada pre potrebno snažno vođstvo u odbrani principa te organizacije, uz dodatnu izolaciju Rusije i njenih zloćudnih akcija u njoj.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa