Evropa

Šest bivših britanskih policajaca osuđeno zbog uvredljivih poruka na Vocapu

Komentari

Autor: Tanjug

07/12/2023

-

23:22

Šest bivših britanskih policajaca osuđeno zbog uvredljivih poruka na Vocapu
Šest bivših britanskih policajaca osuđeno zbog uvredljivih poruka na Vocapu - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Šest bivših službenika britanske Metropoliten policije osuđeno je danas na uslovne zatvorske kazne zbog slanja rasističkih, seksističkih i homofobičnih poruka na Vocapu, što je otkriveno nakon istraživanja koje je nedavno sproveo Bi-Bi-Si.

Ovaj britanski medij navodi da su svi službenici osuđeni za neprikladnu upotrebu javne elektronske komunikacione mreže i to na vremenske kazne zatvora od šest do 14 nedelja, uslovno na 12 meseci, kao i na više desetina sati neplaćenog rada i neke novčane kazne.

Zamenik glavnog sudije Tan Ikram rekao je da su oni narušili poverenje javnosti u policiju i nije prihvatio sugestiju da su njihovi stavovi samo "zastareli", niti da je reč o samo privatnoj grupi.

Kako se navodi, desetine poruka sa sadržajem koji se smatra uvredljivim, podeljeno je tokom dvogodišnjeg perioda, koje su se, pored ostalog, odnosile i na vojvotkinju od Saseksa i premijera Rišija Sunaka.

Policajci su služili u komandi za parlamentarnu i diplomatsku zaštitu Metropolitena, ali su penzionisani pre nego što su razmenjvali uvredljive poruke u Votsap grupi, između 2020. i 2022. godine, prenosi britanski medij.

Poruke, koje je Bi-Bi-Si odlučio da ne objavljuje, sadržale su slike i video zapise, sa rasističkim i seksističkim komentarima.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa