Evropa

I u Španiji dojave o postavljenim bombama u nekoliko škola: Policija obavila proveru, utvrđeno da su sve bile lažne

Komentari

Autor: Tanjug

18/12/2023

-

22:51

I u Španiji dojave o postavljenim bombama u nekoliko škola: Policija obavila proveru, utvrđeno da su sve bile lažne
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Nekoliko internacionalnih škola u Španiji zatvoreno je danas zbog dojava o pretnji bombama za koje je policija nakon obavljenih provera saopštila da su bile lažne.

Policijski izvor u Saragosi potvrdio je da su četiri internacionalne škole u tom gradu primile pretnju putem mejla i da je francuski licej "Molijer" danas zatvoren. 

Tri britanske škole u Madridu potvrdile su za Rojters da su primile pretnje bombama prošle sedmice ili danas. Najmanje dve međunarodne škole na Tenerifima, francuski licej i nemačka škola, takođe su dobili pretnje i nisu otvorene danas, saopštila je regionalna vlada. 

List Mundo je objavio da ukupno 18 škola u Španiji dobilo pretnje putem imejla. Izvori su rekli za Rojters da u imejlu nije bilo navedeno zbog čega se pretnje upućuju, niti ko ih šalje.

Engleska škola Montesori u Madridu takođe je dobila pretnju, ali policija je rekla da nema potrebe da se objekat evakuiše, naveo je direktor škole u imejlu upućenom roditeljima učenika.

Portparol britanske škole Sent Džordž u Madridu rekao je za Rojters da je škola primila imejl o pretnji bombom, da je policija izvršila rano jutros proveru i dala dozvolu da škola danas radi.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa