Evropa

Preminuo grčki policajac povređen u neredima navijača u Atini

Komentari

Autor: Tanjug

27/12/2023

-

15:34

Preminuo grčki policajac povređen u neredima navijača u Atini
Tuča navijača u Grčkoj - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Grčki policajac koji je pre tri nedelje povređen pirotehničkim sredstvom tokom navijačkih nereda u Atini, preminuo je u bolnici od zadobijenih povreda, saopštile su nadležne zdravstvene institucije.

Grupa navijača napustila je 7. decembra odbojkašku utakmicu, a zatim bakljama, raketama i molotovljevim koktelima napala policiju koja je bila smeštena ispred sportske hale, prenosi AP.

Veruje se da su u ovaj napad na policiju umešane organizovane grupe fudbalskih navijača.

Policajac Giorgos Ligeridis (31) pogođen je pirotehničkom raketom u butinu i zadobio je teško oštećenje arterije, a ovaj sukob je podstakao grčku vladu na akciju protiv sportskog nasilja u kojoj je uhapšen jedan 18-godišnji mladić i optužen za ispaljivanje smrtonosne rakete.

Grčki ministar policije Gianis Ekonomu izrazio je saučešće porodici preminulog policajca i pozvao na "čvrsto društveno jedinstvo protiv nasilja".

On je obećao da će se policijski napori nastaviti "sve dok ne budu identifikovani oni koji su organizovali, koordinisali i naoružali" učesnike napada 7. decembra.

Vlada desnog centra naredila je da se sve prvoligaške fudbalske utakmice u Grčkoj dva meseca igraju bez publike, a klubovi moraju da instaliraju kamere za nadzor unutar stadiona i da obezbede sisteme za personalizovanu prodaju karata pre nego što se navijačima dozvoli povratak na stadione.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa