Evropa

Britanski lekari započeli štrajk: Desetinama hiljada pacijenata biće uskraćena nega

Komentari

Autor: Tanjug

03/01/2024

-

12:36

Britanski lekari započeli štrajk: Desetinama hiljada pacijenata biće uskraćena nega
Danas počinje šestodnevni štrajk lekara, pacijentima uskraćena nega - Copyright Tanjug AP/Jonathan Brady/PA via AP

veličina teksta

Aa Aa

Od danas će desetinama hiljada pacijenata u Engleskoj biti uskraćena medicinska nega zbog velikih poremećaja koje će izazvati šestodnevni štrajk mlađih lekara.

Dobrotvorne zdravstvene organizacije su upozorile da će pacijenti čiji su termini odloženi, uključujući i one sa malignim oboljenjima i problemima sa vidom, biti uznemireni i izloženi riziku da se njihovo zdravstveno stanje pogorša, prenosi londonski dnevnik Gardijan.

Tanjug AP/Jonathan Brady/PA via AP

 

Udruženje pacijenata saopštilo je da bi bezbednost pacijenata mogla biti ugrožena jer bolnice imaju premalo osoblja da bi se izborile sa štrajkom koji je počeo u 7 sati ujutro po lokalnom vremenu.

Tanjug AP/Owen Humphreys/PA via AP

 

Ministru zdravstva i Britanskom medicinskom udruženju (BMA) upućen je apel da angažuju posrednike koji bi pomogli u rešavanju dugotrajnog spora oko plata mlađih lekara nakon što su pregovori vođeni pre Božića završili u ćorsokaku.

Ovaj štrajk je već deseta obustava rada mladih lekara od marta. Prethodnih ukupno 28 dana koliko su proveli u štrajkovima dovelo je do pomeranja termina za skoro milion ambulantnih pregleda i operacija.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa