Evropa

Bugarski brod nastavlja sa plovidbom nakon zaplene oko 300 kilograma kokaina

Komentari

Autor: Tanjug

17/01/2024

-

23:17

Bugarski brod nastavlja sa plovidbom nakon zaplene oko 300 kilograma kokaina
Bugarski brod nastavlja sa plovidbom nakon zaplene oko 300 kilograma kokaina - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Irske vlasti saopštile su danas da teretni brod "Verila" pod zastavom Malte, u vlasništvu bugarske kompanije "Navibulgar", može da nastavi sa radom iz luke Fojns, nakon zaplene oko 300 kilograma kokaina.

Kompanija je izrazila zahvalnost zbog brze reakcije irskih istražnih organa kada je reč o identifikaciji osoba odgovornih za trgovinu drogom, prenosi Novinite.

Dvojica bugarskih državljana, Kamen Petkov (35) i Nikola Jordanov Penčev (32), obojica članovi posade broda, pojavili su se pred Okružnim sudom u Limeriku, optuženi za posedovanje i posedovanje radi prodaje ili snabdevanja kokainom u luci Fojns 19. decembra. 

Optužbe su povezane sa zaplenom kokaina u vrednosti od 21 milion evra koje su otkrili carinici na brodu kada je ušao u ušće Šenona.

Kompanija "Navibulgar" saopštila je da će pokrenuti sudski postupak protiv pojedinaca za koje se utvrdi da su uključeni u nezakonite aktivnosti na brodu "Verila".

Zaplena kokaina pokazuje izazove sa kojima se suočavaju brodarske kompanije u sprečavanju ilegalnih aktivnosti na svojim plovilima i naglašava kritičnu ulogu saradnje između pomorskih subjekata i agencija za sprovođenje zakona u borbi protiv trgovine drogom na moru, navodi bugarski portal.


 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa