Evropa

Pronađene crne kutije posle pada ruskog aviona koji je prevozio ukrajinske zarobljenike

Komentari

Autor: Tanjug

25/01/2024

-

11:03

Pronađene crne kutije posle pada ruskog aviona koji je prevozio ukrajinske zarobljenike
Pronađene crne kutije posle pada ruskog aviona koji je prevozio ukrajinske zarobljenike - Copyright Tanjug/AP/Validated UGC video

veličina teksta

Aa Aa

Na mestu pada ruskog transportnog aviona Il-76 u Belgorodskoj oblasti koji je prevozio 65 ukrajinskih zarobljenika na razmenu pronađene su crne kutije, i one su u dobrom stanju, rekao je za RIA Novosti predstavnik hitne pomoći.

"Otkrivene su obe crne kutije - uređaj za snimanje parametara leta i diktafon", rekao je sagovornik Ria Novosti, napominjući da su se crne kutije nalazile u zadnjem delu aviona i da su već predate istražiteljima.

Povodom pada ruskog vojno-transportnog aviona Il-76 sa 65 ukrajinskih zarobljenika, 6 članova ruske posade i tri pratioca, za danas u 17 časova po njujoroškom vremenu zakazana je sednica Saveta bezbednosti UN, pošto je prethodno, prema rečima prvog zamenika stalnog predstavnika Rusije pri Ujedinjenim nacijama Dmitrija Poljanskog, Francuska, koja predsedava Savetom bezbednosti UN, odbila zahtev Moskve da sednicu sazove juče.

Oružane snage Ukrajine oborile su juče ujutru iznad Belgorodske oblasti vojni transportni avion Il-76, koji je prevozio 65 ukrajinskih zarobljenika na razmenu. 

Poginuli su svi zatvorenici u avionu, kao i šest članova posade i tri osobe u pratnji - ukupno 74 osobe.

Ruske oružane snage saopštile su da su neposredno pre pada vojnog teretnog aviona koji je leteo sa aerodroma Čkalovski kod Moskve za Belgorod, lansirane dve ukrajinske protivvazdušne rakete sa teritorije Harkovske oblasti.

Ministarstvo odbrane Rusije naglasilo je da je Kijev znao za prevoz ukrajinskog vojnog osoblja za predstojeću razmenu, koja je trebalo da se održi kasnije u sredu na granici između Belgorodske i Sumske oblasti.

Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov nije komentarisao mogućnost nastavka razmene zarobljenika između Rusije i Ukrajine.

Komentari (0)

Evropa