Evropa

Lavrov: Smatramo svo nuklearno oružje zemalja članica NATO-a jedinstvenim arsenalom usmerenim protiv Rusije

Komentari

Autor: Tanjug

30/01/2024

-

15:50

Lavrov: Smatramo svo nuklearno oružje zemalja članica NATO-a jedinstvenim arsenalom usmerenim protiv Rusije
Tanjug/AP/Sergei Ilnitsky - Copyright Tanjug/AP/Sergei Ilnitsky

veličina teksta

Aa Aa

Rusija proučava izvore i pouzdanost informacija o mogućnosti da SAD stacioniraju svoje nuklearno oružje u Velikoj Britaniji, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

"Od trenutka kada je NATO proglasio Rusiju glavnom pretnjom, zapravo neprijateljem, smatramo svo nuklearno oružje zemalja članica NATO-a - SAD, Britanije i Francuske, kao jedinstveni nuklearni arsenal usmeren protiv Ruske Federacije. U našim doktrinarnim dokumentima polazimo upravo od ovoga... I shodno tome pravimo naše bezbednosne planove. Konfiguracija ovog arsenala se može promeniti, ali suština se ne menja", rekao je Lavrov na konferenciji za novinare posle razgovora sa ministrom spoljnih poslova Gambije Mamaduom Tangarom, odgovarajući na pitanje novinara da li Rusija ima informacije o američkim planovima da vrati nuklearno oružje Velikoj Britaniji, prenosi TASS.

On je istakao da su ultimatumi Zapada o rešavanju ukrajinske krize neprihvatljivi, jer, kako je ocenio, "nemaju nikakvu perspektivu".

"Izrazili smo zahvalnost našim gambijskim partnerima što imaju razumevanja za ono što se dešava jer se zalažu za isključivo fer političko rešenje koje do sada nije naišlo na podršku kijevskog režima ili njegovih zapadnih sponzora koji insistiraju na neprihvatljivim ultimatumima koji nemaju perspektivu", naglasio je Lavrov.

Komentari (0)

Evropa