Evropa

Tri osobe nestale posle eksplozije u Roterdamu: Psi tragači i dronovi još uvek ne mogu da ih nađu

Komentari

Autor: Tanjug

31/01/2024

-

10:43

Tri osobe nestale posle eksplozije u Roterdamu: Psi tragači i dronovi još uvek ne mogu da ih nađu
Tri osobe nestale posle eksplozije u Roterdamu: Psi tragači i dronovi još uvek ne mogu da ih nađu - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Policija je sa psima tragačima i dronovima pretražila ruševine zgrade u kojoj je juče eksplozija izazvala veliki požar u stambenom kompleksu na Shamenkampu u Roterdamu, u potrazi za tri osobe koje se vode kao nestale, ali nisu naišli ni na kakve tragove.

Psi tragači su u utorak nekoliko puta signalizirali da su nešto pronašli dok su pretraživali zgradu, ali prema rečima portparola policije, to ne mora da znači da su pronašli telo, prenosi "NL Tajms".

Mora se uzeti u obzir mogućnost da tri nestale osobe nisu preživele eksploziju, dodao je portparol vatrogasne brigade.

Policija nije rekla šta bi mogao da bude uzrok eksplozije, u kojoj je troje ljudi nestalo, dok je jedna povređena, s obzirom na to da forenzičari još uvek ne mogu da uđu u zgradu, jer je previše nestabilna.

Službe za hitne slučajeve saopštile da je eksplozija imala "ogromnu snagu" i da nije bila poput mnogih eksploziva koji su aktivirani širom Holandije tokom prošle godine.

Stanari 12 do 15 kuća, koji su se nalazile iznad garaže u kojoj je došlo do eksplozije, ne mogu da se vrate u svoje domove usled teškog oštećenja. Žtelji preostalih od ukupno 44 doma koliko je bilo evakuisano posle eksplozije, posle provere dobili dozvolu da se vrate.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa