Evropa

Autobusi i tramvaji stali širom Nemačke: Novi štrajk se nadovezao na protest zaposlenih na aerodromima

Komentari

Autor: Tanjug

02/02/2024

-

11:45

Autobusi i tramvaji stali širom Nemačke: Novi štrajk se nadovezao na protest zaposlenih na aerodromima
Autobusi i tramvaji stali širom Nemačke: Novi štrajk se nadovezao na protest zaposlenih na aerodromima - Copyright Tanjug/Laszlo Pinter/dpa via AP

veličina teksta

Aa Aa

Autobusi i tramvaji širom Nemačke danas su stali nakon što je sindikat Verdi pozvao na jednodnevni štrajk za bolje uslove rada, a protestu se pridružilo i zemaljsko osoblje aerodroma Hamburg i klimatski aktivisti iz pokreta "Fridays for Future".

Sindikat Verdi zastupa interese oko 90.000 radnika i traži, između ostalog, bolje uslove rada za zaposlene u javnom prevozu, a štrajk se održava u svim nemačkim saveznim državama osim u Bavarskoj, prenosi Dojče vele.

Zemaljsko osoblje aerodroma Hamburg je pozvano da se pridruži protestu, što je dovelo otkazivanja nekih letova, ali avio-saobraćaj za sada uglavnom funkcioniše normalno.

Protest na aerodromu Hamburg se nadovezuje na jučerašnji štrajk bezbednosnog osoblja na nemačkim aerodromima u Frankfurtu, Berlinu, Bremenu, Lajpcigu, Kelnu i drugim gradovima, koji je poremetio putovanja više od 200.000 ljudi.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa