Evropa

Nemačka policija isključila iz saobraćaja autobus iz BiH: Imao napuknuto vetrobransko staklo, retrovizore vezane kanapom

Komentari

Autor: Tanjug

06/02/2024

-

09:53

Nemačka policija isključila iz saobraćaja autobus iz BiH: Imao napuknuto vetrobransko staklo, retrovizore vezane kanapom
Nemačka zabranila neonacističku grupu "Hamerskins Nemačka", racije širom zemlje - Copyright Tanjug AP/Dominik Totaro/dpa via AP

veličina teksta

Aa Aa

Nemačka policija je saopštila da je iz saobraćaja isključila autobus na sprat sa 70 putnika, koji se kretao iz Dortumnda prema Neumu u BiH.

Navodi se da je autobus isključen kod grada Karlsurea pošto je bio u lošem stanju sa očiglednim tehničkim nedostacima, kao što je napuknuto vetrobransko staklo, loše gume i retrovizori koji su bili pričvršćeni kanapom.

"Pažljiviji pogled na autobus otkrio je dodatne nedostatke, kao što je više napuknuća glavnog okvira, porozne gume kao i katastrofalno stanje kočnica i kvar na stražnjoj osovini upravljanja. Nakon provere veštaka za motorna vozila, dalja vožnja je odmah zabranjena, a vozilo je stavljeno van pogona", saopšteno je iz policije, preneo je  hrvatski Tportal.

Službenici su, navodi se, pored ozbiljnih tehničkih nedostataka, utvrdili i da su trojica vozača, starosti od 50 do 55 godina, u velikoj meri prekoračili dozvoljeno vreme vožnje, odnosno da su prekoračili broj sati koji smeju provesti u vožnji.

Vozači su, dodaje se, platili visoku novčanu kaznu i organizovali zamenski autobus sa odmornim kolegama, pa su putnici nakon nekoliko sati nastavili putovanje.
 

Komentari (0)

Evropa