Evropa

Protestna povorka italijanskih poljoprivrednika traktorima na obilaznici kod Rima

Komentari

Autor: Tanjug

09/02/2024

-

11:46

Protestna povorka italijanskih poljoprivrednika traktorima na obilaznici kod Rima
Protestna povorka italijanskih poljoprivrednika traktorima na obilaznici kod Rima - Copyright Tanjug/ Cecilia Fabiano/LaPresse via AP

veličina teksta

Aa Aa

"Poljoprivredni otkup", jedna od grupa uključenih u proteste poljoprivrednika širom Italije protiv evropske i nacionalne poljoprivredne politike i drugih poteškoća u svom sektoru, održaće večeras protestni defile traktorima na obilaznici kod Rima.

Jedan od portparola poljoprivrednika iz pokrajine Abruco, Roberto Rosati, izjavio je da tačno vreme protestne povorke treba da bude određeno, ali da bi ona trebalo da bude održana u 21 sat, prenosi Ansa.

Tanjug/ Cecilia Fabiano/LaPresse via AP

 

Poljoprivredni otkup je otkazao za danas najavljeni veliki skup traktora na rimskom trgu Pjaca San Điovani, navodeći da ne želi da potkopa podršku javnosti niti da stvara teškoće gradu.

Poljoprivrednici su tražili sastanak sa italijanskom premijerkom Đorđom Meloni i ministrom poljoprivrede Frančeskom Lolobriđidom.

Tanjug/ Cecilia Fabiano/LaPresse via AP

 

Ukoliko do subote u podne ne dobiju odgovor, poljoprivrednici okupljeni u  "Poljoprivrednom otkupu" planiraju da traktorima "opkole" italijansku prestonicu.

Italijanski ministar za odnose sa parlamentom Luka Čirjani saopštio je u sredu da će italijanska vlada ponuditi ciljane poreske olakšice za pomoć poljoprivrednicima koji se suočavaju sa teškoćama.

 

Komentari (0)

Evropa