Evropa

Londonska policija pretražuje Temzu u potrazi za telom napadača iz Klepama

Komentari

Autor: Tanjug

10/02/2024

-

15:55

Londonska policija pretražuje Temzu u potrazi za telom napadača iz Klepama
Londonska policija pretražuje Temzu u potrazi za telom napadača iz Klepama - Copyright Tanjug AP/Jamie Lashmar/PA via AP

veličina teksta

Aa Aa

Londonska policija počela je da pretražuje područje reke Temze u potrazi za telom Abdula Ezedija koji je osumnjičen za hemijski napad u Klepamu na majku i njene ćerke, stare tri i osam godina.

Policijski čamac je jutros kružio između mostova Vokshol i Čelsi u Londonu u potrazi za telom Ezedija za kog se veruje da je mrtav, pošto je na osnovu snimaka CCTV utvrđeno da je skočio u reku Temzu u zapadnom Londonu, nakon što je pobegao sa mesta napada, prenosi Gardijan.

Policija će, prema rečima Nika Aldvorta, bivšeg višeg policajaca, pretragu reke Temze bazirati prvenstveno na najverovatnijim mestima gde bi se telo moglo nalaziti s obzirom na njene plime.

"Oni će tu svoju potragu usredsrediti za početak, a onda će je, u zavisnosti od resursa, proširiti", rekao je Aldvort za emisiju Todaj na BBC Radiju 4 dodajući da se nada da će potrazi pomoći i građani koji bi trebalo da policiji prijave ukoliko nešto vide.

Aldvort je dodao da veruje da je vrlo verovatno da će se Ezedijevo telo „ako se tamo nalazi“ i pronaći, s obzirom na modernu tehnologiju koju oficiri koriste.

"Uobičajeno, reke možete skenirati pomoću sonara. Takođe će verovatno koristiti jedan od helikoptera nacionalne vazdušne službe kako bi ubrzali potragu", dodao je Advert.

Ezedi je bio u vezi sa 31-godišnjom ženom koju je napao, a njen raskid je bio mogući motiv za njegove postupke, saopštila je policija. Žena se još uvek nalazi u bolnici u indukovanoj komi Potraga za njim traje više nedelja, a policajci su u ranim jutarnjim satima u četvrtak izvršili raciju na dve adrese povezane s njim u Njukaslu.

Ezedi je došao u Veliku Britaniju sakriven u kamionu 2016. godine i dva puta je odbijen za azil pre nego što je uspešno uložio žalbu na odbijanje Ministarstva unutrašnjih poslova tvrdeći da je prihvatio hrišćanstvo.

Osuđen je za dva seksualna prestupa 2018. godine, ali mu je dozvoljeno da ostane u Velikoj Britaniji jer njegove kazne nisu bili dovoljno velike za deportaciju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa