Poznati

Londonska policija istražuje optužbe iznete na račun Rasela Brenda

Komentari

Autor: Tanjug

25/09/2023

-

19:46

Londonska  policija istražuje optužbe iznete na račun Rasela Brenda
Rasel Brend - Copyright AP/Joel Ryan/Invision/AP

veličina teksta

Aa Aa

Londonska Metropoliten policija saopštila je danas da istražuje brojne optužbe o seksualnim deliktima koje su iznete na račun komičara Rasela Brenda.

"Policija je primila više navoda o seksualnim napadima u Londonu", navodi se u saopštenju, prenosi britanski Telegraf.

Dodaje se da je policija primila veliki broj optužbi nakon istraživanja televizije Channel 4 i lista Sandej tajms.

"Takođe smo primili niz optužbi o seksualnim deliktima počinjenim na drugim mestima u zemlji i istražićemo ih. Nijedan prekršaj nije novijeg datuma", navode iz londonske policije.

Brend odbacuje sve optužbe.

Jutjub je prošle nedelje saopštio da su kanali za reklamiranje Rasela Brenda suspendovani do daljeg zbog "kršenja politike odgovornosti".

Kako se navodi, ta mera je preduzeta kako bi se zaštitili korisnici platforme.

"Ako kreatorovo ponašanje van platforme šteti našim korisnicima, zaposlenima ili ekosistemu, mi preduzimamo mere", rekao je portparol Jutjuba i dodao da se odluka odnosi na "sve kanale koji mogu da budu u vlasništvu ili kojima upravlja Brend".

Taj potez Jutjuba usledio je nakon što su se pojavili navodi da je Brend između 2006. i 2013. godine seksualno uznemiravao i silovao nekoliko žena i nakon što je otkazana njegova turneja "Bipolarisation". 

Brend je poslednjih godina na svom Jutjub kanalu, gde ima 6,6 miliona pretplatnika, postavljao video-zapise o duhovnosti, politici protiv establišmenta i odnedavno NLO. Pored glavnog kanala, ima još tri - "Buđenje sa Raselom", "Ostanite slobodni sa Raseleom" i "Fudbal je fin". 
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin