Evropa

BBC saopštio da hitno razmatra pitanja pokrenuta optužbama protiv Rasela Brenda

Komentari

Autor: Tanjug

17/09/2023

-

19:59

BBC saopštio da hitno razmatra pitanja pokrenuta optužbama protiv Rasela Brenda
BBC saopštio da hitno razmatra pitanja pokrenuta optužbama protiv Rasela Brenda - Copyright Tanjug/AP/James Manning/PA

veličina teksta

Aa Aa

Britanski javni servis BBC saopštio je da hitno razmatra pitanja koja su pokrenuta optužbama za seksualni napad protiv svog bivšeg zaposlenog, britanskog komičara i glumca Rasela Brenda.

Brend (48), bivši suprug američke pevačice Kejti Peri, radio je na radio programima BBC između 2006. i 2008. godine.

Brend je u subotu izdao demanti povodom neodređenih "veoma ozbiljnih krivičnih optužbi", satima pre nego što su optužbe za seksualne napade, uključujući silovanje, objavljene na internetu u ''Sandej tajmsu'' i kasnije emitovane na televiziji Kanal 4.

Tajms i dokumentarna emisija ''Dispatches'' objavili su da su se navodni incidenti dogodili između 2006. i 2013. godine, kao i da je jedna žena iznela navode o silovanju, dok je druga rekla da je Brend napao kada je imala 16 godina i još išla u školu, i da su se incidenti dogodili u Los Anđelesu.

Producentska kuća ''Banijay UK'', koja stoji iza televizijske emisije čiji je Brend bio voditelj, saopštila je da je pokrenula "hitnu internu istragu".

Londonska policija saopštila je da nije primila prijave u vezi sa tim navodima i da ohrabruje eventualne žrtve seksualnog napada da se obrate policiji.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa