Poznati

Žena koja je optužila Rasela Brenda za navodno zlostavljanje demanti komičara nazvala "uvredljivim"

Komentari

Autor: Tanjug

18/09/2023

-

15:38

Žena koja je optužila Rasela Brenda za navodno zlostavljanje demanti komičara nazvala "uvredljivim"
Tanjug/AP/James Manning/PA - Copyright Tanjug/AP/James Manning/PA

veličina teksta

Aa Aa

Odgovor Rasela Brenda, britanskog komičara, voditelja i glumca, na optužbe o silovanju, seksualnom napadu i emocionalnom zlostavljanju bio je "uvredljiv", rekla je jedna od žena koja ga je optužila za seksualne napade, tvrdeći da je poslao auto BBC da je doveze do njega od kapije njene škole kada je bila 16-godišnja učenica.

Elis, koja je govorila pod pseudonimom kako bi ostala anonimna, rekla je za "Sandej tajms" da je Brend započeo vezu sa njom kada je bila tinejdžerka, a on 31-godišnji muškarac, slavan i uticajan.

Pošto su ga novinari obavestili da će te i druge optužbe koje je iznelo još nekoliko žena, postati javne, Brend ih je demantovao i pokušao da ih prikaže kao deo napada mejnstrim medija na njega, preneo je "Gardijan".

On se predstavio kao autsajder i pretnja interesima medija, u video snimku objavljenom na njegovom Jutjub kanalu.

Nekoliko sati nakon što su se izveštaji pojavili u subotu, pojavio se na pozornici na zakazanom nastupu u pozorištu Trubadur Vembli Park u Londonu, zahvalivši publici na aplauzu i rekao im da postoje neke stvari o kojima ne može da priča i da se nada da to cene. 

"Daću vam sve što imam", poručio je Bredli publici. Elis je za BBC radio rekla da je to uvredljivo.

"I smešno je što je implicirao da je ovo neka vrsta mejnstrim medijske zavere. On nije van mejnstrima - snimio je film Univerzal Pikčersa prošle godine, snimio je 'Minions', dečiji film", kazala je ona.

Prema njenim rečima, on je u velikoj meri deo mejnstrim medija, on ima Jutjub kanal na kome govori o teorijama zavere publici, kojim ih zapljuskuje.

Podsećamo, Brend (48), koji je radio na radio programima BBC između 2006. i 2008. godine u subotu je objavio demanti povodom neodređenih "veoma ozbiljnih krivičnih optužbi", satima pre nego što su optužbe za seksualne napade, uključujući silovanje, objavljene na sajtu "Sandej tajms" i kasnije emitovane na televiziji Kanal 4.

Tajms i dokumentarna emisija "Dispatches" objavili su da je voditelj i komičar navodno silovao najmanje dve žene u Los Anđelesu u periodu između 2006. i 2013. od kojih je jedna u tom trenutku imala 16 godina. 

Producentska kuća "Banijay UK", koja stoji iza televizijske emisije čiji je Brend bio voditelj, saopštila je da je pokrenula "hitnu internu istragu".

Londonska policija saopštila je da nije primila prijave u vezi sa tim navodima i da ohrabruje eventualne žrtve seksualnog napada da se obrate policiji.

Komentari (0)

Magazin