Evropa

Roditelji u Škotskoj se pobunili jer će deca morati da nose maske u školama

Komentari

Autor: BBC

03/08/2021

-

23:52

Roditelji u Škotskoj se pobunili jer će deca morati da nose maske u školama
Roditelji u Škotskoj se pobunili jer će deca morati da nose maske u školama - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Škotska premijerka Nikola Stardžeon rekla je da se ukida praksa da celo odeljenje ide u samoizolaciju ukoliko se ispostavi da je jedan učenik pozitivan na koronavirus.

Kako je rekla, deca koja su bila u bliskom kontaktu sa zaraženim detetom neće morati u samoizolaciju ako imaju negativan test, ali će nastavnici i učenici u srednjim školama u prvih šest nedelja nositi zaštitne maske, prenosi BBC.

Nakon što se grupa roditelja pobunila zbog ovoga, škotska premijerka je rekla da je "svesna kako je mnogim mladim ljudima teško da nose masku, ali da je to neophodno radi zaštite".

Roditelji su rekli da je "neprihvatljivo to što njihova deca moraju da nose masku u znatno dužem periodu nego neke osobe na poslu".

Većina dece koja će se vratiti u škole od septembra nije vakcinisana protiv koronavirusa jer imaju manje od 12 godina, a mlađi od 5 godina neće morati da rade test.

Svaki učenik koji bude bio pozitivan na koronu moraće u samoizolaciju, a pravilo da samoizolacija nije obavezna uz negativan test važi za one koji imaju 17 ili više godina.

Komentari (0)

Evropa