Evropa

Bivši direktor Fronteksa kandidat stranke Marin le Pen na evropskim izborima: Nacionalno okupljanje ima konkretan plan

Komentari

Autor: Tanjug

18/02/2024

-

11:33

Bivši direktor Fronteksa kandidat stranke Marin le Pen na evropskim izborima: Nacionalno okupljanje ima konkretan plan
Pixabay - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Bivši direktor Fronteksa, Agencije EU za kontrolu granica Fabris Legeri saopštio je da će se pridružiti francuskoj krajnje desničarskoj stranci Nacionalno okupljanje koju predvodi Marin le Pen i da će se kao kanidat te stranke nadmetati na evropskim izborima u junu ove godine, preneli su danas francuski mediji.

"Nacionalno okupljanje (RN) ima konkretan plan i kapacitet da ga sprovede. Odlučni smo da se borimo protiv preplavljenosti migrantima, što Evropska komisija i evrokrate ne smatraju problemom, već projektom. To mogu lično da vam potvrdim", rekao je Legeri sinoć u intervjuu za pariske Nedeljne novine, prenosi dnevnik Figaro.

Ovaj 55-godišnji francuski državni službenik bio je na čelu Fronteksa od 2015. do 2022. godine, pre nego što je dao ostavku.

"Moj cilj je da svoje iskustvo i stručnost stavim u službu Francuza. S obzirom na to da sam vodio Fronteks skoro punih sedam godina i radio za državu oko trideset godina, posebno u sferi bezbednosti i upravljanja imigracijom, ova moja odluka je dosledna. Evropski izbori 9. juna predstavljaju jedinstvenu priliku da se Francuska i Evropa vrate na pravi put", rekao je Legeri. 

Partija Nacionalno okupljanje Marin le Pen vodi u anketama uoči evropskih izbora u Francuskoj. 
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa