Evropa

Julija Navaljna zatražila telo muža : "Nijedan pravi hrišćanin nikada ne bi mogao da uradi ono što Putin sada radi"

Komentari

Autor: Tanjug

24/02/2024

-

13:01

Julija Navaljna zatražila telo muža : "Nijedan pravi hrišćanin nikada ne bi mogao da uradi ono što Putin sada radi"
Tanjug/AP/Yves Herman - Copyright Tanjug/AP/Yves Herman

veličina teksta

Aa Aa

Julija Navaljna, udovica ruskog opoziciona Alekseja Navaljnog koji je 16. februara umro u zatvoru u Rusiji, zatražila je danas od ruskih vlasti da predaju njegovo telo radi sahrane.

Julija Navaljna je, u video snimku objavljenom na Jutjubu, optužila ruskog predsednika Vladimira Putina da drži telo Navaljnog kao, kako je navela, "taoca" i zbog toga dovela u pitanje hrišćansku veru ruskog lidera.

"Nijedan pravi hrišćanin nikada ne bi mogao da uradi ono što Putin sada radi sa Aleksejevim telom", rekla je Navaljna.

Dodala je da porodica želi da Navaljnog sahrani u skladu sa pravoslavnim običajima.  

Saradnici Navaljnog izjavili su ranije danas da vlasti prete da će sahraniti ruskog opozicionara u udaljenoj zatvorskoj koloniji gde je umro, osim ako njegova porodica ne pristane na uslov da ne bude javne sahrane, prenosi Rojters.

Portparol Navaljnog Kira Jarmiš izjavila je u petak da je njegovoj majci  rečeno da će Navaljni biti sahranjen unutar kaznene kolonije gde je umro ako ona u roku od tri sata ne pristane da ga sahrani bez prisustva javnosti.

Jarmiš je na mreži X navela da je majka Navaljnog odbila da pregovara sa agentom istražnog komiteta koji joj je izneo ultimatum.

Navaljni je preminuo u zatvoru u petak, 16. februara, a Federalna kazneno-popravna služba za Jamalo-Nenecki okrug, gde je bio u zatvoru,  navela je da se Navaljni osećao loše posle jutarnje šetnje i da je izgubio svest, nakon čega je neuspešno reanimiran.

Navaljni je služio kaznu zatvora od 30 godina, između ostalog, zbog, kako je navedeno u jednoj od presuda ruskog suda, osnivanja i finansiranja ektremističke organizacije i njenih aktivnosti, a bio je poznat kao oštar kritičar Kremlja.

Komentari (0)

Evropa