Evropa

Lukašenko najavio kandidaturu na predsedničkim izborima 2025. godine: Prenesite to opoziciji

Komentari

Autor: Tanjug

25/02/2024

-

12:19

Lukašenko najavio kandidaturu na predsedničkim izborima 2025. godine:  Prenesite to opoziciji
Tanjug/AP/Belarusian Presidential Press Service - Copyright Tanjug/AP/Belarusian Presidential Press Service

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je danas da će se kandidovati na sledećim predsedničkim izborima 2025. godine.

"Kandidovaću se, prenesite to njima (opoziciji)", rekao je Lukašenko novinarima, kako prenosi beloruska novinska agencija Belta.

Lukašenko je ocenio da, što teža situacija bude, opozicija će raditi aktivnije da uzdrma belorusko društvo.

"Što jače pokušaju, veća je verovatnoća da ću se kandidovati. Ne brinite, učinićemo sve da zaštitimo Belorusiju", istakao je beloruski lider.

Upitan da kaže da li te njegove reči mogu da se tumače da je predizborna kampanja počela, Lukašenko je rekao da je već dovoljno pričao o izbornom ciklusu i naporu (opozicije) da uzdrmaju situaciju u zemlji uoči predsedničkih izbora, što je, kako je rekao, "kulminacija izbornog ciklusa".

"To vam je izborni ciklus. Zvanično ili nezvanično... Kakvo pitanje, takav i odgovor. Ako su vam potrebni detalji, biću direktan sa vama: ne mogu da kažem ništa novo. Pred nama je godina do izbora. Mnogo stvari se može promeniti. Prirodno, ja i većina nas, društvo, reagovaće na promene koje će se desiti u našem društvu i situacije koje ćemo imati pre izbora", dodao je 69-godišnji Lukašenko, koji je predsednik Belorusije od 1994. godine.

U Belorusiji se danas održavaju parlamentarni i lokalni izbori.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa