Evropa

Putin sa Lukašenkom: Učinićemo sve da iskorenimo nacizam

Komentari

Autor: Tanjug

27/01/2024

-

17:29

Putin sa Lukašenkom: Učinićemo sve da iskorenimo nacizam
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Ruski predsednik Vladimir Putin je zajedno sa beloruskim kolegom Aleksandrom Lukašenkom učestvovao na ceremoniji otvaranja memorijala u mestu Zajcevo u Gačinskom regionu, u znak sećanja na civile Sovjetskog Saveza koji su postali žrtve nacističkog režima tokom Drugog svetskog rata.

Govoreći na otvaranju kompleksa, predsednik Ruske Federacije istakao je da će učiniti sve da iskoreni nacizam i da će se sprovesti istrage o svim zločinima koje su nacisti počinili tokom Drugog svetskog rata nad građanima SSSR-a, a da će sledbenici nacističke ideologije biti kažnjeni, prenosi RIA Novosti.

profimedia

 

"Učinićemo sve da zaustavimo i potpuno iskorenimo nacizam. Sledbenici nacističkih dželata, ma kako se danas zvali, osuđeni su na propast", naglasio je Putin.

Prema njegovim rečima, "ništa ne može da zaustavi želju miliona ljudi, ne samo u našoj zemlji, već i širom planete, za istinskom slobodom, pravdom, mirom i bezbednošću".

Putin je dodao da je blokada Lenjingrada, tokom koje je umrlo preko milion ljudi, bila bez presedana po surovosti, a da nacisti nisu napali Sovjetski Savez zbog režima ili ideologije, već zbog resursa.

"Srećno sećanje na sve poginule. Slava sovjetskom vojniku koji je slomio nacizam", poručio je Putin.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa