Evropa

Marin le Pen zbija redove: Francusko Nacionano okupljanje počelo kampanju za evropske izbore u junu

Komentari

Autor: Tanjug

03/03/2024

-

20:50

Marin le Pen zbija redove: Francusko Nacionano okupljanje počelo kampanju za evropske izbore u junu
Marin le Pen zbija redove: Francusko Nacionano okupljanje počelo kampanju za evropske izbore u junu - Copyright Tanjug AP/Daniel Cole

veličina teksta

Aa Aa

Liderka parlamentarne grupe krajnje desničarskog Nacionalnog okupljanja (RN) Marin le Pen započela je danas kampanju te stranke za  izbore za Evropski parlament u junu, rekavši da će oni predstavljati referendum o imigraciji.

Istraživanja javnog mnjenja pokazuju da je RN spremno da ostvari veliki uspeh na izborima, od kojih mu neka pripisuju podršku od 28 do 30 procenata i navode da bi to mogao da predstavlja veliki izazov za glavne francuske stranke, uključujući Preporod predsednika Emanuela Makrona, preneo je Rojters.

"Sasvim je jasno da su ovi izbori 9. juna referendum protiv toga da budemo preplavljeni migranata", rekao je predsednik RN Žordan Bardela (28), koji će predvoditi RN na izborima, na prvom predizbornom skupu stranke u južnom lučkom gradu Marseju.

On je istakao da je na francuskom narodu da odluči kome je dozvoljeno da uđe u zemlju, a kome nije. 

"Sa nama će Francuska štititi svoje granice", rekao je Bardela okupljenima.

Bardela je održao završnu reč na skupu ispred ogromnog postera sa sloganom kampanje "Francuska se vratila, Evropa se vraća u život", dok su njegove pristalice mahale francuskim zastavama i skandirale "Mi ćemo pobediti" i "Mi smo kod kuće".

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa