Evropa

Odgovor MSP o poseti Dodika Podgorici: Skupština Crne Gore nije ispoštovala procedure

Komentari

Autor: Tanjug

04/03/2024

-

15:05

Odgovor MSP o poseti Dodika Podgorici: Skupština Crne Gore nije ispoštovala procedure
Tanjug/Marko Đoković - Copyright Tanjug/Marko Đoković

veličina teksta

Aa Aa

Crnogorsko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da u Skupštini Crne Gore nisu ispoštovane procedure niti je bila postavljena zastava BiH tokom posete predsednika Republike Srpske Podgorici, 27. februara.

U odgovoru na notu Ministarstva spoljnih poslova BiH iz MVP Crne Gore navode da nisu učestvovali u organizaciji i pratećim protokolarnim aktivnostima u vezi s posetom predsednika BiH entiteta Republika Srpska Milorada Dodika, te da su posetu organizovale službe Skupštine Crne Gore na čelu sa predsednikom parlamenta Andrijom Mandićem.

"Ministarstvo koristi ovu priliku da obavesti da je Skupštini Crne Gore, zvaničnim putem, ukazano na učinjeni propust kada pored entitetske, nije istaknuta državna zastava BiH. Ministarstvo ponavlja da Vlada Crne Gore u potpunosti podržava celovitost, suverenitet i teritorijalni integritet BiH, kao i njena državna obeležja, zastavu i istorijski kontinuitet. Ministarstvo izražava očekivanje da pomenuti događaj neće uticati na prijateljske i dobrosusedske odnose Crne Gore i BiH", naveli su u dopisu MVP Crne Gore, koji je objavila sarajevska N1TV.

Komentari (0)

Evropa